Blogopmaak

Verbouwen of verhuizen?

info • 26 november 2020

Verbouwen of verhuizen?


Een dilemma waar veel mensen voor staan: je huis verbouwen of verhuizen naar een nieuwe woning? Dit voelt wellicht als een lastige keuze, maar hoeft het niet te zijn. Weeg de voor-en nadelen af en je weet wat je te doen staat. In dit artikel delen we enkele tips om tot de keuze te komen. 


Verbouwen voor meer ruimte

Overweeg allereerst je financiën: is mijn wens haalbaar? Kijk dan naar de reden van je wens. Stel, je huidige woonruimte wordt te klein. In sommige situaties is verbouwen dan de beste optie. Meer ruimte creëer je met een dakkapel of uitbouw. Is naar buiten uitbouwen geen optie, omdat je geen concessies wilt doen aan je tuin? Dan is binnenshuis verbouwen ook een optie. Kort bijvoorbeeld je slaapkamer in en krijg er een grotere badkamer voor terug. 


Wanneer verbouwen minder verstandig is

Maar wat als er een tweede kindje bij komt? Of je later toch bedenkt een logeerkamer wel handig te vinden. Of je ontdekt een nieuwe hobby die meer ruimte vergt. Dan heb je net een mooie verbouwing achter de rug en loop je weer tegen hetzelfde probleem aan. 


Eigenschappen die niet te veranderen zijn

Sommige eigenschappen zijn niet te veranderen met een verbouwing. Wanneer je bijvoorbeeld een tuin wilt, maar op een flat woont, dan is verbouwen simpelweg niet haalbaar. Je huis verkopen en verhuizen is dan de enige slimme oplossing.


Te grote investering

Verbouwen is een flinke investering, die je niet altijd terug verdient als je een huis verkoopt. 

Natuurlijk brengt verhuizen ook kosten met zich mee. Ga je naar een groter huis, dan gaan ook je maandelijkse lasten omhoog. Ook de verhuizing zelf zal je wat kosten, maar is wel veilig. In ieder geval als je het laat doen door een vakkundig verhuisbedrijf. 


7 redenen om te verhuizen

Alle opties overwogen en besloten om te verhuizen? Gefeliciteerd! Hier zijn 7 redenen die deze keuze ondersteunen:

 

 

  • De indeling is helemaal naar jouw wens te maken, met eigenschappen die je in je vorige woning niet had. Denk aan een (grotere) tuin, een tuin op het zuiden, meer kamers en de uitstraling van het huis. 
  • Ook externe factoren spelen een rol: een leukere buurt, dichtbij een supermarkt of dichter bij je werk. 
  • Verhuizen kan voordelig zijn als er hoge onderhoudskosten voor je huidige woning in het verschiet liggen. 
  • Profiteer van een lagere rente bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek.
  • Verbouwen is een flinke investering die je niet altijd terug verdient als je je huis verkoopt.
  • Verbouwingen zijn niet altijd toegestaan, bijvoorbeeld als je gaat slopen, de constructie wijzigt, het uiterlijk aanpast: hiervoor moet je toestemming vragen van de gemeente. 
  • Geen stress en leven in de rommel van een verbouwing. Een verhuisbedrijf gaat zorgvuldig om met je spullen en zorgt dat alles netjes over gaat.

 


Naar aanleiding van bovenstaande redenen ook enthousiast over verhuizen? Vul vandaag nog uw contactgegevens in en u hoort zo snel mogelijk van ons!

verhuisbedrijf inhuren of niet?
door Floris Bergacker 16 april 2020
In een artikel van de consumentenbond las ik kort geleden dat er een onderzoek is uitgevoerd naar welk deel van de mensen bij hun volgende verhuizing gebruik zou maken van een verhuisbedrijf. Hieruit blijkt dat ruim de helft (55%) een verhuizer zou inschakelen. Leuk gegeven gezien het feit dat uiteindelijk (maar) 30% van alle huishoudens die in 2018 verhuisd zijn gebruik maakten van een verhuisbedrijf. Zo zie je dat mensen na een verhuizing toch graag de hulp hadden gehad van een verhuisbedrijf. Dit maakt de vraag “Verhuisbedrijf inhuren of niet?” voor mij dus extra interessant. Binnen ons bedrijf komen we dagelijks klanten tegen die een verhuizing aan het organiseren zijn. Vaak merk je dat men niet precies weet waar je op moet letten. Dit artikel is dan ook bedoeld om deze mensen een stukje op weg te helpen.
Meer posts
Share by: